Voor teams

Willen jullie met het team meer bereiken? Meer plezier en energie in het team-werk? Meer begrip en eenheid creëren in het team?
De krachtenanalyse® maakt het mogelijk.

Wat is het?

Door middel van de krachtenanalyse brengen wij per individueel teamlid zijn/haar kwaliteiten, waarden en passies in beeld. Deze online vragenlijst bestaat uit open, waarderende vragen, gebaseerd op de stroming van Appreciative Inquiry. Doordat de vragenlijst zich focust op wat wel werkt (in plaats van wat er niet werkt) en uit open vragen bestaat, genereert het beantwoorden van de vragen voor ieder teamlid al direct energie en zelfinzicht. Met het gehele team gaan we hiermee vervolgens aan de slag. De volgende elementen staan centraal:

  • Bouwen aan vertrouwen
  • Verbinden van waarden
  • Focus op krachten

De kwaliteiten, waarden en passies van ieder teamlid worden gedeeld. We bepalen samen het teamdoel en bouwen op basis van de aanwezige kwaliteiten, waarden en passies van het team hoe dit doel het beste bereikt kan worden. Het team maakt op basis van de aanwezige krachten een nieuw geheel/krachtensysteem voor het team. 

Wat levert het op voor het team?

  • Inzicht in de aanwezige krachten (kwaliteiten, waarden en passies) in het team;
  • Inzicht hoe deze krachten optimaal kunnen worden ingezet;
  • Meer energie en plezier.
  • Verbeterde teamprestatie/productiviteit; (Gallup heeft in onderzoek aangetoond dat de productiviteit van teams met 12,5% toenam na een op krachten-gebaseerde interventie);

Hoe werkt het:

Stap 1: Neem contact op met Szegedi coaching & training om een intakegesprek te plannen waarin wij uw specifieke vraag, situatie en behoefte bespreken.
Stap 2: Ieder teamlid maakt individueel de krachtenanalyse.
Stap 3: 2-daagse Workshop met het team.

  • Dag 1 – We bepalen het teamdoel en de uitdagingen. Wat zijn nu de ingrediënten om het teamdoel na te jagen? Wij onthullen het krachtenmodel van het team en kijken waar de verschillen zitten.
  • Dag 2  – Individuele krachten worden onthuld. We gaan met elkaar in gesprek over deze krachten. Het team creëert een nieuwe opstelling van de krachten.

Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek, voor meer informatie over de krachtenanalyse voor teams. Klik hier>>